10:15

Danmarks IF

Referat: Sunnersta AIF P04 - Danmarks IF

Vi tackar Danmarks IF som ställde upp med kort varsel efter en sen avbokning.
SAIF kommer till matchen med gott självförtroende men kommer aldrig upp i den nivå vi börjar vänja oss vid att vi kan hålla.
Vi gör alldeles för enkla misstag och vi får nästan aldrig under matchen igång vår spelidé. Om det berodde på Danmarks höga press eller om det beror på oss och den vilja vi visar på plan kan ju diskuteras. Jag tror mer på det senare personligen.
Danmark går upp i ledning och vi jagar in den efter att ha slitit till oss lägen. Idag behöver vi dock flera chanser för att peta in den. Innan halvlek får Danmak ta ledningen igen. I andra är vi bättre men aldrig riktigt där. Danmark har sin idé med snabba killar på topp som stör men under en 10 min period har vi koll på saker och 2-2 känns närmast men Danmark får 1-3 istället på en straff. Billigt, ja, rätt dömt? Absolut! 1-3 underläge men 20 min kvar. Vi tar tag i det och gör både 2-3 och 3-3.
Med minuten kvar har vi lägen men efter en missbedömning i uppspelsfas så ger vi bort en boll som Danmark förvaltar på bästa sätt och petar in 3-4.
3-3 hade väl varit rättvist tycker jag men sån är fotbollen.
I stora hela en ok match från oss mot ett lag som sliter, kämpar och pressar oavbrutet. Min bedömning är att vi fick ut något eller massor av matchen och har massor att träna på. Jätte nyttigt att möta olika lag med olika idéer på detta sätt och rätt tidigt så här års.
Nya tag nästa vecka mot duktiga UIF P05.